Za medije

KONTAKT IN GRADIVO ZA MEDIJE - NAŠA PREDSTAVITEV, OPISI, LOGOTIP

Kontakt: Tamara, +386 (0)68 135 524, ansambel@mladipomurci.si

Člani prihajajo iz Pomurske regije: Melinec, Ljutomera, Dobrine pri Žetalah in Pobrežja pri Ptuju. Igrajo narodnozabavno, zabavno in tujo glasbo z namenom širjenja  veselega duha med poslušalci.  Znani so po večglasnem petju in trio zasedbi s klavirsko harmoniko, tudi ženske na bas kitari ne vidimo prav pogosto.

Na nastopih velikokrat zapojejo brez instrumentov, saj gojijo izvrstno štiriglasno petje.

Njihov repertoar igranja je zelo raznovrsten. Večinoma izvajajo slovensko narodnozabavno glasbo in ljudske pesmi naših babic in dedkov. Za popestritev dodajo še kakšne znane dalmatinske oz. tuje pesmi. Navdih za izvajanje te zvrsti so nekateri dobili že v otroštvu od prepevanja starih staršev, medtem, ko so se drugi člani s to zvrstjo spoznali, mogoče malo kasneje, preko mnogoštevilnih ansamblov oz. skupin na narodnozabavni sceni.

Nastopajo na veselicah, porokah, raznih obletnicah (praznovanje Abrahama ….), kulturnih prireditvah… Kot izvrstni pevci velikokrat nastopajo tudi a capella.

Prvič so se širši javnosti predstavili na njihovem prvem festivalu, ki je potekal v Žamencih - Festival za naj mladi ansambel poletja 2015. Tam so dosegli 1. nagrado po izboru občinstva in 3. nagrado po mnenju strokovne komisije. Naslednje leto pa so se predstavili na festivalu "Slovenskogoriški klopotec" v Cerkvenjaku, kjer so dobili naziv ABSOLUTNEGA ZMAGOVALCA. Dobili so 1. nagrado za najboljšo priredbo ljudske skladbe, 1. nagrado strokovne komisije in 1. nagrado občinstva. Njihova tekmovalna skladba Ti me izpolnjuješ pa je dobila nagrado za najboljšo besedilo. V letu 2017 so se predstavili tudi na Večeru viž v narečju, ki se je odvijal v Škofji Loki. Istega leta so se prijavili tudi na Ptujski festival, kjer so dobili nagrado občinstva in nagrado za najboljšo zasedbo med ostalimi.
 S tem so dobili naziv ABSOLUTNEGA ZMAGOVALCA 48. Festivala Ptuj 2017.

Ansambel se je velikokrat predstavil že na večjih odrih(razne veselice, koncerti, druge prireditve..), radijskih valovih(Četrtkov večer) in malih zaslonih(Slovenski pozdrav, Tednik).

Za naše poslušalce

Sporočite nam vaše želje in mnenja

Z veseljem jih bomo prebrali in vam tudi odgovorili kar se le da hitro.
Naročite se na naše eNovice in obveščeni boste o vseh naših doživetjih in avanturah.